contract fără atu

JoculBridge.com

> Pagina de start

Atât de mult Bridge!

levate


Indicii și trucuri în jocul de bridge


Semnalizarea în cadrul licitațiilor

Semnalizarea este mai mult o tehnică de joc decât o regulă. Programul joacă și interpretează toate aceste convenții și semnalizări prezente aici. Prea amplă pentru a putea fi rezumată în câteva linii. Toate convențiile, de la cele mai simple la cele mai complexe, sunt semnalizate automat de program, pe măsură ce se derulează anunțurile. Este propusă și o explicație suplimentară, foarte utilă pentru debutanți, dar și pentru avansați, care vor putea face progrese permanente.
Am reținut standardul francez, bazat pe a cincea majoră ca sistem de bază. Este vorba despre standardul cel mai cunoscut și mai jucat la momentul actual în lume. Iată convențiile cele mai frecvente:
Majora a 5-a, 1SA 15-17H, 2SA 20-21H, 2romb forțare manșă, 2treflă foarte nedeterminat, 2inimă și 2pică slab, Stayman, Blackwood 30-41, Cue-bid, Releu, Texas major și minor, Crossover, Splinter, Roudi, Truscott, Lebensohl, Canapea, Ping-Pong, 3SA Gambling, Michael precizat.

Semnalizarea jocului cărții

* par-impar strict
* a patra din seria lungă, în cazul contractelor fără atu la început
* cap de secvență clasică
* apel cu cărți mari și refuz cu cărți mici, oricare ar fi natura contractului
* atunci când defosați, de asemenea, apel direct la culoare

Puțină strategie

În mod prioritar, începeți prin culoarea anunțată de partener sau de suitele de onoare, precum ARD sau RDV, etc. La Atu: începeți cu un SINGLETON (carte unică pentru culoarea sa), diferit de atu.
Jocul cu "mortul": numărați levatele corespunzătoare fiecărei culori. Acoperiți, în cazul în care vă lipsesc levate.
Pentru a acoperi o anumită culoare, puteți:
* să jucați cărțile cele mai puternice corespunzătoare unei anumite culori, pentru a face să cadă punctele de onoare ale adversarului,
* să încercați un impas, și anume, puteți încerca să obțineți o levată cu un punct de onoare la o șansă din două,
* să tăiați această culoare folosind atuurile "mortului". ABC în apărare: jucați din nou în culoarea partenerului, apelați cu o carte mare, în cazul în care preferați această culoare sau refuzați folosind o carte mai mică.


revenire la cuprins