contract fără atu

JoculBridge.com

> Pagina de start

Atât de mult Bridge!

Regulamentul jocului de bridge

I) Noțiunile minime care trebuie cunoscute pentru a începe prima donă


SCOPUL JOCULUI:
Trebuie să vă implicați în realizarea unui contract. Există patru jucători. Dumneavoastră (veți sta mereu în poziția sud) și ceilalți 3 jucători, simulați de calculator.
O echipă Nord-Sud contra unei echipe Est-Vest.

Distribuirea cărților

13 cărți distribuite fiecărui jucător, numărul total de cărți fiind 52.

Ordinea și valoarea cărților

Pentru fiecare culoare: As Rege Damă Valet 10 9 8 7 6 5 4 3 2.
Culorile au următoarea ordine crescătoare: treflă romb inimă pică, fără atu. Nu sunt numărate punctele, ci numărul de levate realizate pe fiecare partidă: 13 levate posibile care vor fi repartizate între cele 2 echipe.

Licitațiile

Cuvântul aparține dealer-ului (acesta este ales în mod aleatoriu de program). Acesta spune "PAS" sau anunță. În acest caz, licitația sa trebuie să fie mai mare decât ultima licitație. Apoi, cuvântul aparține jucătorului vecin, și așa mai departe. Ultima licitație va fi reprezentată de contractul care trebuie realizat. Trebuie să puteți stabili valoarea totală a cărților unei echipe. Această valoare vă permite să încercați să realizați un anumit număr de levate cu atu sau fără atu. Pentru a anunța, dispunem de 4 culori (pică inimă romb treflă), fără atu (ceea ce înseamnă că niciuna din cele 4 culori nu are întâietate asupra celorlalte; așadar, nu putem tăia). Nu vorbim de primele 6 levate. Licitațiile sunt etalate de la 1treflă, 1romb, 1inimă, 1pică, 1SA, 2treflă, până la 7SA.

- dacă spuneți 1 fără atu (1SA) înseamnă că promiteți că realizați cel puțin 7 levate (6+1),
- dacă spuneți 4 pică (4pică) înseamnă că promiteți că realizați cel puțin 10 levate (6+4),
- dacă spuneți 7 fără atu (7SA), înseamnă că promiteți că realizați cel puțin 13 levate.

Șlem: un contract la nivel de 6 (șlem mic) sau de 7 (șlem mare).

Contra (X) și Recontra (XX)

CONTRA: provocare prin care o echipă se obligă să răstoarne contractul ales de cealaltă echipă. Consecință: în cazul în care contractul cade, valoarea căderii este mai mare. În cazul în care contractul câștigă, valoarea câștigului crește. RECONTRA: armă folosită de echipa opusă, în cazul în care aceasta dorește să realizeze contractul. În acest moment, câștigul sau căderea sunt și mai puternice. CONTRA și RECONTRA nu au funcția de a bloca. În cazul în care jucătorii doresc acest lucru, o licitație superioară elimină "contra".

Particularitate

Culoarea contractului definește atuul (și anume 4 inimă = 10 levate la atuul inimă). Declarantul este jucătorul care a anunțat primul culoarea contractului jucat de echipa sa. Pentru a începe jocul, jucătorul din stânga declarantului așează o carte pe masă (începe jocul). Partenerul declarantului este numit "mortul". Acesta etalează cărțile pe masă după începerea jocului.

Sensul de rotație

în sensul de rotație a acelor unui ceasornic

Cine începe jocul?

Jucătorul care se află înaintea "mortului".

Levatele

fiecare joacă atunci când îi vine rândul. Jucătorii sunt obligați să dea cărți în funcție de culoarea cerută (dacă au cărțile corespunzătoare). Cartea cea mai puternică duce la câștigarea levatei; în caz de tăiere, atuul cel mai puternic duce la câștigarea levatei. Nu există nicio obligație de a urca sau de a tăia în funcție de culoarea cerută. În cazul în care nu aveți culoarea cerută, puteți defosa (puteți da o altă culoare) sau puteți tăia (cu atuul), dacă doriți. Dacă nu aveți atu, nu puteți tăia. Fiecare jucător pune jos o carte atunci când îi vine rândul. Levata este formată din cele 4 cărți de pe masă; aceasta este obținută de jucătorul care dă cartea cea mai puternică. Acest jucător va juca din nou pentru levata următoare.

Prima

Vulnerabilitatea este fixată înainte de fiecare donă: o echipă vulnerabilă (simbolizată de 2 triunghiuri mici roșii) va avea un bonus mai mare pentru realizarea contractului sau o pedeapsă mai mare, în caz de eșec. O echipă nevulnerabilă este simbolizată de 2 triunghiuri mici de culoare verde.

II) Pentru a vă perfecționa

De acum înainte, veți putea face progrese foarte rapid; aveți la dispoziție suficiente elemente pentru a juca. Programul vă ghidează în mod automat pentru a face progrese. Pe parcurs, veți descoperi elementele subtile ale jocului, atunci când veți juca primele turnee.

PENTRU A CÂȘTIGA PARTIDA, DECLARANTUL TREBUIE SĂ REALIZEZE

6 levate + valoarea contractului. Exemplu: 3pică = 9 levate la atuul pică.

Marcarea

calculată de program; totuși, este important să o cunoașteți, pentru a vă stabili strategia. Sunt posibile 140 de contracte, de la 1 la 7SA recontrat. Câteva exemple: 1treflă = 70; 3inimă = 140; 4pică = 420; 5romb = 400; 6treflă = 920; 6inimă = 980; 3SA = 400; 4pică contrat = 590. O levată de cădere are între 50 și 300 de puncte, în funcție de contra și vulnerabilitate.

Turneul

Acesta este fixat la 4 done duble; astfel, scorul dumneavoastră este diferența între rezultatul pe care îl aveți și cel al unei alte persoane care a jucat înainte dona, folosind aceleași cărți. Acest sistem permite ca derularea partidei să fie mai dinamică, deoarece scorul dumneavoastră este comparat cu cel al unui adevărat jucător.

Evaluați-vă jocul

Cifrele sau punctele de onoare (H) au o valoare As = 4; Rege = 3; Damă = 2; Valet = 1.
Deschiderile se fac începând cu 12 puncte.
PRIORITATEA ABSOLUTĂ: verificați dacă aveți 5 cărți cu inimă sau 5 cărți cu pică: dacă răspunsul este pozitiv, deschideți cu 1inimă sau 1pică, este A CINCEA MAJORĂ; în caz contrar, deschideți cu 1 SA cu 15-18 puncte H, fără culoare lungă. În cazul în care nu puteți deschide cu 1inimă sau 1pică, nici cu 2SA, deschideți cu 1treflă sau cu 1romb Culori majore: inimă pică / Culori minore: treflă romb. Răspunsurile: răspundeți începând cu 5-6 puncte. PRIORITATEA ABSOLUTĂ: găsiți 8 cărți la inimă sau 8 cărți la pică în echipa dumneavoastră ( 5+3 sau 4+4, 6+3…). De la 20 la 22 de puncte de onoare în echipă, este teoretic posibil să obțineți 7 levate, de la 23 la 24 puncte - 8 levate, de la 25 la 26 de puncte - 9 levate, de la 27 la 29 de puncte - 10 levate, de la 30 la 32 de puncte - 11 levate, de la 33 la 36 de puncte - 12 levate și, într-un final, dacă aveți mai mult de 37 de puncte - 13 levate.


revenire la cuprins